Velkommen til Specialkompagniets Dagbog

Her vil du løbende kunne følge med i de mange aktiviteter og udflugter der finder sted.

Efterhånden som dagbogen opdateres vil du kunne finde de seneste aktiviteter her – på forreste faneblad, og på de andre faneblade vil du kunne se, hvad vi ellers har lavet.

BEMÆRK: Klik her for at læse om vores coronaregler

 

 

 

 

EFTERÅRET 2022

Kære forældre og samarbejdspartnere.
Her kommer årets tredje nyhedsbrev:

I det indeværende skoleår har vi ledige pladser, så kontakt os endelig hvis du mangler et skole-og dagbehandlingstilbud, STU, Beskyttet Beskæftigelse §103 eller et Aktivitets og samværstilbud §104.
Vi kan kontaktes på tlf.: 40275241 eller mail: nadja@specialkompagniet-aps.com, og vi giver gerne en rundvisning 😊    Hjælp gerne med at sprede budskabet!!!

Det nye skoleår har allerede budt på masser af hygge, spændende undervisning, hårdt arbejde og gode oplevelser både i og udenfor huset.

Vi har blandt andet været på besøg på Ulvsborg Historisk værksted i Asnæs som led i vores historieundervisning. Vi nød en dag i den tidlige middelalder, der indbefattede arbejde på gården med brændehugning, slå gnist med flintesten, smørkærning, madlavning over bål, bueskydning, besøg i køkkenhaven mv. En skøn dag med vores engagerede undervisere Fru Mette og Fru Mette fra Ulvsborg.

”I faget Verden omkring os” (Kulturfagene) er vi netop opstartet et tema omkring sundhed og ernæring – ”En Sund sjæl i et sundt legeme”. Vi taler om, hvad vi spiser, hvor meget vi bevæger os, og hvilken indflydelse det har på sjæl og krop. På Specialkompagniet er der i øvrigt hver dag mulighed for at tage frisk frugt efter behag, og der er altid salatbar til vores frokost. Derudover har vi også almindelig historieundervisning, og så ser vi Ultra-nyt for at blive kloge på, hvad der sker i verden omkring os.

Vi har en enkelt elev, der er startet til fysik og kemi undervisning i år. Undervisningen foregår i et samarbejde med Ulstrupskolen . Det er dejligt, at vi kan samarbejde, så fagligheden højnes og flere fag kan udbydes til glæde og gavn for vores elever.

Derudover har vi været på en masse dejlige udflugter i vores skønne nærområde, blandt andet til Sandskreddet, hvor vi har kigget på fugle, slået smut, klatret i træer, badet, snakket, nydt stilheden, sanset.

STU-afdelingen er ved at efterårsklargøre vores udearealer. Der slås græs, buskryddes, og fyldes huller på vores grusvej. Der er også indlagt daglige gåture til skov og strand. Ashley har i uge 33+34 været i praktik på Burgerhjørnet som led i hans STU-forløb. Et par skønne uger hvor han har strålet som en sol, når han er kommet retur til Specialkompagniet. Praktikken er blevet forlænget således, at Ashley fortsat tager på Burgerhjørnet hver fredag frem til efterårsferien. Tak til Burgerhjørnet, der ikke bare har de største is, men også de største hjerter.

Vores Zoneterapeut har desværre valgt at stoppe, og vi tilbyder derfor ikke længere zoneterapi til vores elever og borgere.

I vores Aktivitets- og samværstilbud har fokus som altid været på ADL-træning, undervisning i faget ”Verden omkring os”, madlavning, socialt samvær med spil, film og udflugter og masser af gode snakke.

Husk at følge med på vores Facebookside ”Specialkompagniet – Skole, dagbehandling, STU, §103 og §104” så kan du se lidt af det, vi går og laver. ”Like” og del gerne vores opslag, så vi når længere ud.
I ønskes alle et rigtig godt efterår 😊

På Specialkompagniets vegne

Nadja Mathiassen

SOMMEREN 2022

Kære forældre og samarbejdspartnere.
Her kommer årets andet nyhedsbrev:

 Foråret har allerede budt på masser af hygge, spændende undervisning, hårdt arbejde og gode oplevelser både i og udenfor huset.

Vi har blandt andet været i Sagnlandet Lejre, hvor Elisabeth førte os op gennem historien ligefra fra stenalderen videre til jernalderen, og vi sluttede i vikingetiden, hvor vi så den flotte kongehal. Vi fik set nogle arbejdende værksteder og selv prøvet at grutte mel og bage brød. Vi så nogle af de gamle husdyrracer, og vi fik lov til at fodre de sortbrogede grise og klappe geder og et par søde katte.

”I Verden omkring os” (Kulturfagene) har vi i foråret blandt andet arbejdet med FN’s 17 verdensmål. De unge mennesker ville derfor også give et beskedent bidrag til vores klima ved at samle affald. Det blev til fire fyldte poser alene på havnen i Nykøbing Sjælland. Vi delte et opslag om bedriften på vores Facebook side og der er d.d. nået ud til 4105 personer, blandt andet vores borgmester, der har givet de unge mennesker et ”like”- Mega sejt.

Som en afrunding på forløbet om FNs Verdensmål var vi sidst i maj en tur i Zoologisk have i København. En udflugt sponsoreret af ” Lær for Livet fonden”.
Dagen startede med undervisning i deres skoletjeneste, hvor vi med udgangspunkt i en naturfaglig viden om et dyr og deres habitat gjorde FN’s verdensmål helt konkrete ved at anvende dem problemløsende.
Tak til Julia fra Zoo’s skoletjeneste for en spændende og lærerig dag.

På Specialkompagniet gør vi også meget ud af at følge årets gang og fortælle vores elever og borgere om, hvorfor vi fejrer og markerer forskellige højtider i Danmark. Her i foråret har vi blandt andet talt om påske, pinse, Kr. Himmelfartsdag, St. Bededag, Danmarks befrielses og-besættelsesdag, Sankt Hans mv. Det er vigtigt at forstå det samfund, man er en del af.
Vi har også haft en enkelt elev, der har gået til konfirmationsforberedelse i år. Det er foregået i samarbejde med den lokale præst, og Elisabeth har varetaget selve konfirmationsundervisningen. Som en del af forberedelsen blev det også til et besøg i Nr. Asmindrup kirke. Et stort tillykke til Lucas med den store dag.

Derudover har vi været på en masse dejlige udflugter i vores skønne nærområde, hvor vi har kigget på fugle, slået smut, klatret i træer, badet, snakket, nydt stilheden, sanset.
I år har vi ikke haft nogen afgangselever i vores skoleafdeling, men der er alligevel blevet arbejdet godt og flittigt.

STU-afdelingen har slået græs, klippet hæk, buskryddet, ryddet op i begge vores kældre og kørt på lossepladsen, pudset vinduer, hygget på værkstedet, lavet frokost, gamet, gået ture osv.

 

 

 

I vores Aktivitets- og samværstilbud har fokus som altid været på ADL-træning, undervisning i faget ”Verden omkring os”, madlavning, socialt samvær med spil, film og udflugter og masser af gode snakke.

Husk at følge med på vores Facebookside ”Specialkompagniet – Skole, dagbehandling, STU, §103 og §104” så kan du se lidt af det, vi går og laver. ”Like” og del gerne vores opslag, så vi når længere ud.

I ønskes alle en rigtig god sommerferie, når vi kommer dertil 😊
Vi ses igen mandag den 8.august 2022.

På Specialkompagniets vegne

Nadja Mathiassen

FORÅRET 2022

Kære forældre og samarbejdspartnere.
Her kommer årets første nyhedsbrev:

Vi har fortsat to elever indskrevet i vores skoleafdeling, en elev i vores STU og den første februar bød vi Aron velkommen, og der er nu to borgere indskrevet i vores Aktivitets- og samværstilbud. Det betyder, at vi fortsat har et par ledige pladser i samtlige tilbud. Hjælp gerne med at sprede budskabet 😊

Specialkompagniet har nu også et tilbud, ”Springbrættet”, der er målrettet børn og unge med skolevægring. Man kan læse mere om dette tilbud på vores hjemmeside.

Foråret har allerede budt på masser af hygge og gode oplevelser både i og udenfor huset.
Vi har blandt andet været ude og bowle, vi har været i biografen og set Hvidstensgruppen 2 og vi skal inden længe på vores planlagte udflugt til Sagnlandet Lejre. En udflugt der har været udsat pga. Corona.

Der bliver fortsat arbejdet flittigt i vores undervisningslektioner både i bøgerne og med praktisk dansk og matematik i vores faglige værksteder.

Èn af vores elever går til konfirmationsforberedelse, og i den forbindelse har vi været på besøg i Nr. Asmindrup kirke, hvor han prøvede at spille på kirkeorgelet, prædikede fra den fine prædikestol og var oppe i kirketårnet og ringe med klokkerne.

Vi har også en anden i skoleafdelingen, som skal nonfirmeres her i foråret.
Vi håber, at de begge to får en rigtig dejlig fest.

STU-afdelingen har stået for nedpakning af julepynt, klargøring af vores cykler, servicetjek af vores havemaskiner og mange andre spændende opgaver, og der er motioneret i Odsherreds smukke skove.

I vores Aktivitets- og samværstilbud har fokus som altid været på ADL-træning, undervisning i faget ”Verden omkring os”, madlavning, socialt samvær med spil, film og udflugter og masser af gode snakke.

Vi har som det øvrige Danmark valgt at indstille den faste Corona testning men opfordrer i stedet til, at man bliver hjemme ved symptomer på sygdom, såsom ondt i halsen, hovedpine, feber, hoste, diarre, opkast eller lignende.

Husk at følge med på vores Facebookside ”Specialkompagniet – Skole, dagbehandling, STU, §103 og §104”, så kan du se lidt af det, vi går og laver. ”Like” og del gerne vores opslag, så vi når længere ud.

I ønskes alle en rigtig god påske, når vi kommer der til.

På Specialkompagniets vegne

Nadja Mathiassen

Julen 2021

Kære forældre og samarbejdspartnere.

Her kommer årets sidste nyhedsbrev:

Vi har fortsat to elever indskrevet i vores skoleafdeling, en elev i vores STU og en borger indskrevet i vores Aktivitets- og samværstilbud. Det betyder, at vi har et par ledige pladser. Hjælp gerne med at sprede budskabet 😊

December måned har budt på masser af hygge. Vi har lavet dekorationer med pynt samlet i skoven, pyntet op ude og inde, kogt klejner og bagt peberkager, set julekalender. I den sidste uge inden juleferien skal vi holde julemiddag på skolen, til juletræsfest på Vikingeskibsmuseet i Roskilde arrangeret af Børnehjælpsdagen, og sidst men ikke mindst skal alle have en lille julegave af Specialkompagniet.

Der bliver fortsat arbejdet flittigt i vores undervisningslektioner både i bøgerne og med praktisk dansk og matematik i vores faglige værksteder.
STU-afdelingen har stået for den udendørs juleudsmykning med lys på juletræerne mv. og har også sørget for juleelektronikken indendørs. Derudover er der blandt andet skiftet fra sommer til vinterdæk, haven er vinterklargjort, og der er motioneret i Odsherreds smukke skove. Vores STU-elev har også været i praktik først på måneden.

I vores Aktivitets- og samværstilbud har fokus som altid været på ADL-træning, undervisning i faget ”Verden omkring os”, madlavning, socialt samvær med spil, film og udflugter og så naturligvis en masse julehygge.

I det nye år har vi planlagt en udflugt til X-jump, hvor vi skal ind og fyre den af på trampoliner og airtrax. Fedt!
Husk at følge med på vores Facebookside ”Specialkompagniet – Skole, dagbehandling, STU, §103 og §104” så kan du se lidt af det, vi går og laver. ”Like” og del gerne vores opslag, så vi når længere ud.

I ønskes alle en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår.
Tak for samarbejdet i det år, der er gået.

På Specialkompagniets vegne

Nadja Mathiassen

Efteråret 2021

Endnu et skoleår er skudt i gang på Specialkompagniet.
Vi har fra skoleårets start indskrevet to elever i vores skoleafdeling, en elev i STU og en borger i vores aktivitets-og samværstilbud.

Skoleåret har allerede budt på et par skønne oplevelser for hele huset.
I august var vi en tur ved Sandskredet, hvor der blev fisket, gået tur og badet, og vi har i forbindelse med vores historieundervisning, der omhandlede bronze-og jernalderen, været oppe ved Solvognens findested ved Trundholm mose.

Der arbejdes flittigt i undervisningslektionerne både i bøgerne og med praktisk dansk og matematik i vores faglige værksteder.

Vores STU-afdeling er også kommet godt fra start og har blandt andet repareret vores grusvej, der var blevet godt hullet efter sommerens regnskyl, de har vasket og ordnet vores skolebus, der skal sælges, de har fået slået en masse græs og givet den gas med buskrydderne. Der er også blevet gået en masse ture i vores smukke natur her i Geopark Odsherred.

 

I vores aktivitets -og samværstilbud har fokus blandt andet været på ADL træning, undervisning i faget ”Verden omkring os”, køkkenarbejde, socialt samvær med spil, film og udflugter og endelig de daglige samtaler om personlige og nyhedsrelevante ting.

Efteråret byder på en fællesudflugt til Sagnlandet lejre, hvor vi vil bevæge os op igennem historien og få oplevet lidt af det, vi gennemgår i historieundervisningen lige fra stenalderjægeren til de handlende vikinger.

Vi har fået os en Facebookside, hvor I kan følge med i vores dagligdag ”Specialkompagniet- Skole og dagbehandling, STU, §103 og §104”.

Vi skal også sige farvel til Egon Nielsen, vores leder på Specialkompagniet. Egon har af personlige årsager valgt at gå på pension pr. 30.9. Egon vil dog stadig være en del af vores personalestab, i det han vil komme et par formiddage om ugen og deltage i det pædagogiske arbejde, hvilket vi alle er rigtig glade for. I hans sted indtræder Nadja Mathiassen, som er et kendt ansigt i huset, da hun har været lærer på Specialkompagniet siden firmaets opstart.

Sommeren 2021

Sommerferien står for døren, og endnu et skoleår er gået på Specialkompagniet.

Foråret har budt på mange spændende oplevelser. Vi har gjort megen brug af vores lokalområde på gå-og cykelture. Især skov og strand er flittigt blevet brugt.

En af vores skoleelever har netop afsluttet sit skoleforløb hos os med en meget  flot afgangseksamen- Godt gået!

Disse sidste uger bliver traditionen tro brugt på hygge, udflugter, oprydning og afslutning. I torsdags var vi på Sandskredet, hvor der blev badet, grillet, spillet kongespil og fisket og fredag slutter vi skoleåret af med frokost på Burgerhjørnet.

Rigtig god ferie. Vi ses igen til august 😊

Efteråret/vinteren 2020

Nu er de fleste blade faldet af træerne, og vinteren nærmer sig. Efteråret er, udover de vanlige ting, blevet brugt til at shine vores sted lidt op. Blandt andet er laden blevet malet, et par træer er blevet fældet, der er kommet ny belægning i vores indkørsel, og haven er blevet vinterklargjort med god hjælp fra vores friske elever og borgere.

I danskundervisningen har vi b.la. arbejdet med kortfilm, og et par elever har selv været med til at lave en lille film om drengen Kim, der blev dræbt af den onde klovn. Der blev arbejdet med storyboard, skrevet replikker og øvet til den store guldmedalje forud for selve filmoptagelsen.

Vi har en enkelt elev, der snart skal til terminsprøve i skr. Dansk og matematik – det bliver spændende.

Vi har også nydt gode gåture i den smukke efterårsskov, og om få uger skal vi på juleudflugt til Tivoli.

December måned ser vi alle frem til, der skal laves dekorationer, bages julekager, ses julekalender, vi skal have en rigtig julemiddag, og der bliver også en julegave til alle mand.

Måske bliver der også tid til at lave lidt julegaver, hvem ved? smile

Sommeren 2020

Vi vil starte med at byde Lucas og hans familie velkommen til Specialkompagniet. Lucas startede hos os i maj.Vi skal også byde velkommen til Sven, der er vikar hos os i en periode. Sven kender huset fra et tidligere vikariat.

I juni afsluttede Ashley sin skolegang hos os med en FP9 i skriftlig dansk og skriftlig matematik. Et stort tillykke fra os alle på Specialkompagniet.

Nu er et nyt skoleår skudt i gang, og alle er mødt ind friske og veloplagte. I vores grundskole er der pt. to elever. Èn der skal aflægge FP9 sommeren 2021, og en anden skoleelev er netop startet i 5.klasse. Vi er allerede godt i gang med undervisningen. Den boglige undervisning foregår i vores klasserum eller i elevens eget undervisningsrum, og der bliver lavet praktisk undervisning i vores træværksted, hvor der bliver lavet mange flotte ting og samtidig lærer de unge mennesker at bruge værktøjet rigtigt.

I vores aktivitets-og samværstilbud er der pt. indskrevet 2 borgere. Her trænes der ADL, hygges, spilles, og der bliver passet pligter.  En af vores borgere modtager også danskundervisning et par gange om ugen.

Vi nyder alle det gode vejr og udover de almindelige aktiviteter, gør vi flittigt brug af vores skønne omgivelser. Det er blevet til flere strandture, udflugt til skaterbanen i Nykøbing, krabbefiskeri i Rørvig, spil og hygge på terrassen, og forleden var vi på en fællestur til Sandskredet, hvor der blev badet, hygget, slikket sol, spist pizza og spillet kongespil.

Et par af de unge, blev sammen med Sven inviteret ind på Marinestationen Kongsøre, hvor Frømændene holder til, hvor de fik lov til at se deres træningshal og et par flotte gummibåde. Det var en fed oplevelse.

Her i efteråret tager vi en tur til Nexelø og så starter dem, der har lyst, i motionscenter efter efterårsferien.