Velkommen til Specialkompagniets Dagbog

Her vil du løbende kunne følge med i de mange aktiviteter og udflugter der finder sted.
Lige nu holder vi sommerferie.
Efterhånden som dagbogen opdateres vil du kunne finde de seneste aktiviteter her – på forreste faneblad, og på de andre faneblade vil du kunne se, hvad vi ellers har lavet.

BEMÆRK: Klik her for at læse om vores coronaregler

 

 

 

 

Efteråret 2021

Endnu et skoleår er skudt i gang på Specialkompagniet.
Vi har fra skoleårets start indskrevet to elever i vores skoleafdeling, en elev i STU og en borger i vores aktivitets-og samværstilbud.

Skoleåret har allerede budt på et par skønne oplevelser for hele huset.
I august var vi en tur ved Sandskredet, hvor der blev fisket, gået tur og badet, og vi har i forbindelse med vores historieundervisning, der omhandlede bronze-og jernalderen, været oppe ved Solvognens findested ved Trundholm mose.

Der arbejdes flittigt i undervisningslektionerne både i bøgerne og med praktisk dansk og matematik i vores faglige værksteder.

Vores STU-afdeling er også kommet godt fra start og har blandt andet repareret vores grusvej, der var blevet godt hullet efter sommerens regnskyl, de har vasket og ordnet vores skolebus, der skal sælges, de har fået slået en masse græs og givet den gas med buskrydderne. Der er også blevet gået en masse ture i vores smukke natur her i Geopark Odsherred.

 

I vores aktivitets -og samværstilbud har fokus blandt andet været på ADL træning, undervisning i faget ”Verden omkring os”, køkkenarbejde, socialt samvær med spil, film og udflugter og endelig de daglige samtaler om personlige og nyhedsrelevante ting.

Efteråret byder på en fællesudflugt til Sagnlandet lejre, hvor vi vil bevæge os op igennem historien og få oplevet lidt af det, vi gennemgår i historieundervisningen lige fra stenalderjægeren til de handlende vikinger.

Vi har fået os en Facebookside, hvor I kan følge med i vores dagligdag ”Specialkompagniet- Skole og dagbehandling, STU, §103 og §104”.

Vi skal også sige farvel til Egon Nielsen, vores leder på Specialkompagniet. Egon har af personlige årsager valgt at gå på pension pr. 30.9. Egon vil dog stadig være en del af vores personalestab, i det han vil komme et par formiddage om ugen og deltage i det pædagogiske arbejde, hvilket vi alle er rigtig glade for. I hans sted indtræder Nadja Mathiassen, som er et kendt ansigt i huset, da hun har været lærer på Specialkompagniet siden firmaets opstart.

Sommeren 2021

Sommerferien står for døren, og endnu et skoleår er gået på Specialkompagniet.

Foråret har budt på mange spændende oplevelser. Vi har gjort megen brug af vores lokalområde på gå-og cykelture. Især skov og strand er flittigt blevet brugt.

En af vores skoleelever har netop afsluttet sit skoleforløb hos os med en meget  flot afgangseksamen- Godt gået!

Disse sidste uger bliver traditionen tro brugt på hygge, udflugter, oprydning og afslutning. I torsdags var vi på Sandskredet, hvor der blev badet, grillet, spillet kongespil og fisket og fredag slutter vi skoleåret af med frokost på Burgerhjørnet.

Rigtig god ferie. Vi ses igen til august 😊

Efteråret/vinteren 2020

Nu er de fleste blade faldet af træerne, og vinteren nærmer sig. Efteråret er, udover de vanlige ting, blevet brugt til at shine vores sted lidt op. Blandt andet er laden blevet malet, et par træer er blevet fældet, der er kommet ny belægning i vores indkørsel, og haven er blevet vinterklargjort med god hjælp fra vores friske elever og borgere.

I danskundervisningen har vi b.la. arbejdet med kortfilm, og et par elever har selv været med til at lave en lille film om drengen Kim, der blev dræbt af den onde klovn. Der blev arbejdet med storyboard, skrevet replikker og øvet til den store guldmedalje forud for selve filmoptagelsen.

Vi har en enkelt elev, der snart skal til terminsprøve i skr. Dansk og matematik – det bliver spændende.

Vi har også nydt gode gåture i den smukke efterårsskov, og om få uger skal vi på juleudflugt til Tivoli.

December måned ser vi alle frem til, der skal laves dekorationer, bages julekager, ses julekalender, vi skal have en rigtig julemiddag, og der bliver også en julegave til alle mand.

Måske bliver der også tid til at lave lidt julegaver, hvem ved? smile

Sommeren 2020

Vi vil starte med at byde Lucas og hans familie velkommen til Specialkompagniet. Lucas startede hos os i maj.Vi skal også byde velkommen til Sven, der er vikar hos os i en periode. Sven kender huset fra et tidligere vikariat.

I juni afsluttede Ashley sin skolegang hos os med en FP9 i skriftlig dansk og skriftlig matematik. Et stort tillykke fra os alle på Specialkompagniet.

Nu er et nyt skoleår skudt i gang, og alle er mødt ind friske og veloplagte. I vores grundskole er der pt. to elever. Èn der skal aflægge FP9 sommeren 2021, og en anden skoleelev er netop startet i 5.klasse. Vi er allerede godt i gang med undervisningen. Den boglige undervisning foregår i vores klasserum eller i elevens eget undervisningsrum, og der bliver lavet praktisk undervisning i vores træværksted, hvor der bliver lavet mange flotte ting og samtidig lærer de unge mennesker at bruge værktøjet rigtigt.

I vores aktivitets-og samværstilbud er der pt. indskrevet 2 borgere. Her trænes der ADL, hygges, spilles, og der bliver passet pligter.  En af vores borgere modtager også danskundervisning et par gange om ugen.

Vi nyder alle det gode vejr og udover de almindelige aktiviteter, gør vi flittigt brug af vores skønne omgivelser. Det er blevet til flere strandture, udflugt til skaterbanen i Nykøbing, krabbefiskeri i Rørvig, spil og hygge på terrassen, og forleden var vi på en fællestur til Sandskredet, hvor der blev badet, hygget, slikket sol, spist pizza og spillet kongespil.

Et par af de unge, blev sammen med Sven inviteret ind på Marinestationen Kongsøre, hvor Frømændene holder til, hvor de fik lov til at se deres træningshal og et par flotte gummibåde. Det var en fed oplevelse.

Her i efteråret tager vi en tur til Nexelø og så starter dem, der har lyst, i motionscenter efter efterårsferien.